de Juli Clover

Populara aplicație Reddit terță parte Apollo se va închide începând cu 30 iunie, a anunțat astăzi dezvoltatorul Apollo Christian Selig. Vestea vine după ce Reddit a decis să înceapă să solicite dezvoltatorilor să plătească o sumă nerezonabilă pentru a-și accesa API-ul.

Selig a declarat la sfârșitul lunii mai că Reddit percepe 12.000 de dolari pentru 50 de milioane de solicitări și, având în vedere numărul de persoane care folosesc Apollo, aceasta ar duce la o taxă de 20 de milioane de dolari pe an, pe care Selig nu o poate plăti.

Apollo se va închide pe 30 iunie. Deciziile și acțiunile recente ale Reddit au făcut, din păcate, imposibil ca Apollo să continue. Mulțumesc foarte mult, pentru tot sprijinul de-a lungul anilor. ❤️ https://t.co/HOJaLMW8fx — Christian Selig (@ChristianSelig) 8 iunie 2023

Reddit nu s-a clintit la planurile sale de preț, în ciuda protestelor din partea utilizatorilor și moderatorilor Reddit care se bazează pe aplicații terțe, iar schimbarea va face imposibil ca Apollo să continue să funcționeze. „Trecerea de la un API gratuit timp de 8 ani la suportarea bruscă a unor costuri masive nu este ceva pe care să-l fac fezabil să funcționeze cu doar 30 de zile”, a scris Selig.

Apollo este cea mai populară aplicație Reddit terță parte, în primul rând datorită muncii depuse de Selig. El adaugă în mod regulat noi funcții și actualizări și interacționează cu utilizatorii pentru a obține feedback cu privire la noile funcționalități. Reddit își menține propria aplicație, dar nu are aceleași opțiuni de funcții ca Apollo, iar utilizatorii care se bazează pe aplicația Apollo vor fi, fără îndoială, dezamăgiți de această întorsătură a evenimentelor.

În ultimele câteva zile, Selig a încercat să încheie o înțelegere cu Reddit, dar a fost clar că Reddit nu intenționează să ofere prețuri API mai rezonabile. De fapt, Reddit a susținut că Selig a încercat să stocheze bani de la companie și că operează Apollo în mod ineficient, dar nu a reușit să îi ofere lui Selig mai multe informații despre cum poate fi îmbunătățită aplicația pentru a reduce și mai mult utilizarea API. Selig crede că ar putea rescrie codul pentru a face Apollo mai eficient pe termen lung, dar Reddit i-a oferit doar 30 de zile pentru a implementa modificări de cod, a trece la un model de abonament, a migra utilizatorii și a face alte actualizări. Pe lângă costul și interacțiunea negativă pe care a avut-o cu conducerea Reddit, Selig spune că momentul este un alt motiv pentru care nu poate face Apollo să funcționeze cu noul preț API al Reddit.

Selig a oferit detalii complete despre motivul pentru care a luat decizia de a închide Apollo, plus că are transcrieri și audio ale discuțiilor sale cu Reddit și ce a dus la această decizie.

Povești populare

Compania braziliană de electronice revigorează disputa de lungă durată privind mărcile comerciale iPhone

Marți, 19 mai 2020, 13:06 PDT de Juli Clover

Apple a fost implicată într-o dispută de lungă durată privind mărcile iPhone din Brazilia, care a fost reînviată astăzi de IGB Electronica, o companie braziliană de electronice de larg consum care a înregistrat inițial numele „iPhone” în 2000. IGB Electronica a purtat o luptă de mai mulți ani cu Apple în o încercare de a obține drepturi exclusive asupra mărcii „iPhone”, dar în cele din urmă a fost pierdută, iar acum cazul a fost adus la…