se deschide într-o fereastră nouă

COMUNICAT DE PRESĂ 5 iunie 2023

Cu M2 Max și noul M2 Ultra, Mac Studio este o putere de performanță într-un design compact, în timp ce noul Mac Pro combină M2 Ultra incredibil de puternic cu extinderea PCIe și completează tranziția Mac la Apple silicon.

Astăzi, Apple a anunțat noile Mac Studio și Mac Pro, cele mai puternice două Mac-uri produse vreodată.

CUPERTINO, CALIFORNIA Apple a prezentat astăzi noile Mac Studio și Mac Pro, cele mai puternice două Mac-uri produse vreodată. Mac Studio dispune de M2 ​​Max și noul M2 Ultra, oferind un spor uriaș de performanță și conectivitate îmbunătățită în designul său uimitor de compact. Mac Studio este de până la 6 ori mai rapid decât cel mai puternic iMac de 27 inchi bazat pe Intel,1 și de până la 3 ori mai rapid decât generația anterioară de Mac Studio cu M1 Ultra.2 Mac Pro, cu acum M2 Ultra, combină performanța fără precedent a celui mai puternic cip Apple cu versatilitatea expansiunii PCIe. Mac Pro este de până la 3 ori mai rapid decât modelul din generația anterioară bazat pe Intel.3 Dispunând de până la 192 GB de memorie unificată, Mac Studio cu M2 Ultra și Mac Pro au mult mai multă memorie decât cele mai avansate plăci grafice pentru stații de lucru, preluând sarcini de lucru solicitante pe care alte sisteme nici măcar nu le pot procesa. Noul Mac Pro completează tranziția Mac la Apple silicon și, împreună cu restul sistemelor pro Apple, oferă utilizatorilor cea mai puternică și capabilă gamă de produse pro pe care Apple a oferit-o vreodată. Mac Studio și Mac Pro pot fi comandate astăzi, iar disponibilitatea începe de marți, 13 iunie.

„Noile Mac Studio și Mac Pro cu siliciu Apple sunt cele mai puternice două Mac-uri pe care le-am făcut vreodată”, a declarat John Ternus, vicepreședintele senior al ingineriei hardware al Apple. „Mac Studio a reprezentat o descoperire pentru profesioniștii de pretutindeni și se află în centrul a sute de mii de studiouri acasă și profesionale din întreaga lume. Astăzi, devine și mai bine cu M2 Max și noul M2 Ultra, oferind și mai multe performanțe și conectivitate îmbunătățită. Și pentru acei utilizatori care au nevoie de versatilitatea expansiunii interne, Mac Pro combină sloturile PCIe cu cel mai puternic cip al nostru. Noile Mac Studio și Mac Pro se alătură celorlalte sisteme profesionale ale noastre pentru a oferi utilizatorilor noștri cea mai puternică și capabilă gamă de produse pro pe care Apple a oferit-o vreodată.”

Mac Studio: O putere de performanță

Mac Studio le permite profesioniștilor să construiască studioul visurilor lor cu performanța revoluționară și conectivitatea extinsă într-o formă compactă care se află chiar pe birourile lor. Cu M2 Max și M2 Ultra, noul Mac Studio oferă o creștere semnificativă a performanței față de generația anterioară și un salt masiv pentru utilizatorii care provin de la Mac-uri mai vechi. Mac Studio cu M2 Max este cu până la 50% mai rapid decât generația anterioară de Mac Studio4 și de 4 ori mai rapid decât cel mai puternic iMac de 27 inchi bazat pe Intel.1 Dispune de un procesor cu 12 nuclee, un GPU de până la 38 de nuclee și până la 96 GB de memorie unificată cu 400 GB/s de lățime de bandă de memorie.

În comparație cu Mac Studio cu M1 Max,4 Mac Studio cu M2 Max:

  • Dă putere designerilor de grafică în mișcare care folosesc After Effects pentru a randa cu până la 50% mai rapid.
  • Permite dezvoltatorilor să creeze noi versiuni de aplicații cu Xcode la o viteză fulgerătoare, cu performanțe cu până la 25% mai rapide.

Pe Mac Studio cu M2 Max, designerii de grafică în mișcare care folosesc After Effects pot randa cu până la 50% mai rapid decât generația anterioară.

Mac Studio cu M2 Ultra duce performanța Mac la noi culmi. M2 Ultra oferă performanțe și capacități de două ori mai mari decât M2 Max și este cel mai mare și mai capabil sistem Apple pe un cip (SoC) vreodată. Mac Studio cu M2 Ultra este de până la 3 ori mai rapid decât generația anterioară de Mac Studio cu M1 Ultra,2 și de până la 6 ori mai rapid decât cel mai puternic iMac de 27 inchi bazat pe Intel.1 Dispune de un procesor cu 24 de nuclee, un GPU de până la 76 de nuclee și până la 192 GB de memorie cu 800 GB/s de lățime de bandă de memorie unificată pentru performanțe de clasă de stație de lucru.

În comparație cu Mac Studio cu M1 Ultra,2 Mac Studio cu M2 Ultra:

  • Permite artiștilor 3D care folosesc Octane să redeze de până la 3 ori mai rapid.
  • Permite coloriştilor care folosesc DaVinci Resolve să vadă procesarea video cu până la 50% mai rapidă decât înainte.

Mac Studio: Conectivitate îmbunătățită

Dispunând de o gamă largă de conectivitate la îndemână pentru profesioniști, noul Mac Studio are acum HDMI cu lățime de bandă mai mare, permițând rezoluții de până la 8K și rate de cadre de 240 Hz. Cu M2 Ultra, Mac Studio acceptă până la șase Pro Display XDR – care conduc peste 100 de milioane de pixeli – permițând o cantitate mare de spațiu pe ecran pentru fluxurile de lucru profesionale. În plus, dispune acum de tehnologii wireless avansate încorporate. Wi-Fi 6E oferă viteze de descărcare de până la două ori mai rapide decât generația anterioară, în timp ce Bluetooth 5.3 permite utilizatorilor să se conecteze la cele mai recente accesorii Bluetooth. Pe spate, Mac Studio include patru porturi Thunderbolt 4, un port Ethernet de 10 Gb, un port HDMI îmbunătățit și două porturi USB-A. De asemenea, are convenabil două porturi USB-C și un slot pentru card SD în față pentru a importa cu ușurință fotografii și videoclipuri.

Mac Studio cu M2 Ultra acceptă până la șase Pro Display XDR, conducând peste 100 de milioane de pixeli.

Apple Silicon vine pe Mac Pro

Mac Pro oferă performanța revoluționară a lui M2 Ultra, plus versatilitatea expansiunii PCIe, ducând cele mai solicitante fluxuri de lucru la nivelul următor. În timp ce Mac Pro bazat pe Intel a început cu un procesor cu 8 nuclee și putea fi configurat de acolo, fiecare Mac Pro are cel mai puternic procesor Apple cu 24 de nuclee, un GPU de până la 76 de nuclee și începe cu de două ori mai multă memorie și SSD. depozitare. Noul Mac Pro poate fi configurat și cu o memorie masivă de până la 192 GB cu lățime de bandă de memorie unificată de 800 GB/s. Aceasta este mult mai multă memorie decât cele mai avansate plăci grafice pentru stații de lucru. Acum, fiecare Mac Pro are performanța nu doar a unuia, ci a șapte carduri Afterburner încorporate. De asemenea, dispune de același motor media de vârf ca și Mac Studio cu M2 Ultra. Ambele pot reda 22 de fluxuri fără precedent de videoclipuri 8K ProRes.

În comparație cu Mac Pro bazat pe Intel, Mac Pro cu M2 Ultra:

  • Permite fluxurilor de lucru profesioniste din lumea reală, cum ar fi transcodarea video și simulările 3D, să ruleze de până la 3 ori mai rapid.3
  • Permite inginerilor video să ingereze 24 de fluxuri de camere 4K și să le codifice în ProRes în timp real, totul pe o singură mașină, atunci când folosesc șase carduri video I/O.5

Mac Pro: Versatilitatea expansiunii PCIe

Noul Mac Pro aduce extinderea PCIe la Apple silicon pentru profesioniștii care doresc performanța lui M2 Ultra și se bazează pe extinderea internă pentru fluxurile lor de lucru. Mac Pro dispune de șapte sloturi de expansiune PCle, cu șase sloturi de expansiune deschise care acceptă generația 4, care este de două ori mai rapidă decât înainte, astfel încât utilizatorii să poată personaliza Mac Pro cu carduri esențiale. De la profesioniști audio care au nevoie de carduri de procesare digitală a semnalului (DSP), la profesioniști video care au nevoie de carduri I/O de interfață digitală serială (SDI) pentru conectarea la camere și monitoare profesionale, la utilizatori care au nevoie de rețea și stocare suplimentară, Mac Pro permite profesioniștilor să personalizeze și își extind sistemele, depășind limitele celor mai solicitante fluxuri de lucru.

Mac Pro: Conectivitate avansată

Gama largă de conectivitate din Mac Pro devine și mai bună cu opt porturi Thunderbolt 4 încorporate – șase în spate și două în partea de sus – care este de două ori mai multe decât înainte. Acceptă până la șase Pro Display XDR, împreună cu Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.3, care vin pe noul Mac Pro pentru conectivitate wireless rapidă. În plus, Mac Pro include trei porturi USB-A, două porturi HDMI cu lățime de bandă mai mare care acceptă rezoluție de până la 8K și rate de cadre de până la 240 Hz, două porturi Ethernet de 10 Gb și o mufă pentru căști care permite utilizarea căștilor cu impedanță ridicată.

Gama largă de conectivitate avansată de pe Mac Pro devine și mai bună cu opt porturi Thunderbolt încorporate – șase în spate și două în partea de sus – care este de două ori mai multe decât înainte.

Mai bine pentru Mediu

Noile Mac Studio și Mac Pro sunt proiectate ținând cont de mediu, incluzând elemente de pământuri rare reciclate 100% în toți magneții și placare cu aur 100% reciclat și lipire cu staniu în mai multe plăci de circuite imprimate. Ambele folosesc mult mai puțină energie decât desktop-urile din clasa lor și cu peste 40% mai puțin decât cerințele de eficiență ENERGY STAR. Mac Studio și Mac Pro nu conțin mercur, PVC și beriliu, iar peste 95% din ambalaj este pe bază de fibre.

Astăzi, Apple este neutru din carbon pentru operațiunile corporative globale și se concentrează pe obiectivul Apple 2030 de a face fiecare produs neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Aceasta înseamnă că fiecare Mac creat de Apple, de la proiectare la producție și până la utilizarea clienților, va avea un impact net zero asupra climei.

macOS: Cel mai avansat sistem de operare desktop din lume

Conceput pentru a profita din plin de siliciul Apple, Mac Studio și Mac Pro vin cu macOS Ventura, oferind performanță și productivitate inovatoare. Funcții precum Stage Manager fac concentrarea asupra sarcinilor și deplasarea între aplicații și ferestre mai ușoară și mai rapidă ca niciodată, în timp ce Camera Continuity, Handoff în FaceTime, cheile de acces Safari și aplicația Freeform ajută utilizatorii să fie mai productivi și mai expresivi. Funcțiile de joc puternice, cum ar fi MetalFX Upscaling, ajută la accelerarea performanței jocului cu o grafică uimitoare și optimizări pentru Apple Silicon, în timp ce aplicațiile profesionale precum Final Cut Pro și Logic Pro permit utilizatorilor să abordeze proiecte mai complexe, toate la viteze uluitoare.

Sosit în această toamnă, macOS Sonoma adaugă funcții puternice și instrumente de productivitate care deblochează noi modalități de a face lucrurile pe Mac. Funcțiile dinamice de videoconferință, inclusiv Prezenter Overlay, sporesc prezența utilizatorilor atunci când își prezintă munca în timpul apelurilor video, incluzându-i peste conținutul pe care îl partajează. Conceput pentru a permite fluxuri de lucru hibride în studio și de la distanță, macOS Sonoma aduce un nou mod de înaltă performanță în aplicația Screen Sharing, care folosește motorul media avansat din silicon Apple pentru a oferi acces la distanță incredibil de receptiv, inclusiv sunet cu latență scăzută, cadru ridicat. rate și suport pentru culoarea de referință. Utilizatorii pot plasa widget-uri chiar pe desktop, pot interacționa cu ele doar cu un clic și, prin magia Continuity, pot folosi widget-uri iPhone în timp ce funcționează. Acum este ușor să finalizați sarcini puternice – cum ar fi rularea comenzilor rapide – direct din widget-uri de pe desktop. Actualizări mari vin la Saf ari, ducând productivitatea pe web la nivelul următor cu profiluri, care păstrează navigarea separată între mai multe subiecte sau proiecte și aplicații web pe Mac, care oferă acces mai rapid la site-urile preferate.

Preț și disponibilitate

  • Noile Mac Studio și Mac Pro pot fi comandate astăzi pe apple.com/store și în aplicația Apple Store. Acestea vor începe să ajungă la clienți și vor fi disponibile în locațiile Apple Store și Resellerii autorizați Apple, începând de marți, 13 iunie.
  • Mac Studio începe la 1.999 USD (SUA) și 1.799 USD (SUA) pentru educație. Opțiuni suplimentare de configurare la comandă sunt disponibile la apple.com/store.
  • Disponibil atât în ​​carcase montate pe turn, cât și în rack, Mac Pro (Tower Enclosure) începe la 6.999 USD (SUA) și 6.599 USD (SUA) pentru educație. Mac Pro (Rack Enclosure) începe la 7.499 USD (SUA) și 6.999 USD (SUA) pentru educație. Specificațiile tehnice suplimentare și opțiunile de configurare la comandă sunt disponibile la apple.com/mac-pro.
  • Mai multe informații despre accesoriile Studio Display, Pro Display XDR și Magic sunt disponibile la apple.com/shop/buy-mac.
  • Cu Apple Trade In, clienții pot tranzacționa computerul actual și pot obține credit pentru un nou Mac. Clienții pot vizita apple.com/shop/trade-in pentru a vedea cât valorează dispozitivul lor.
  • Fiecare client care cumpără un Mac de la Apple se poate bucura de o sesiune personală online gratuită cu un specialist Apple, își poate configura produsul în anumite magazine, inclusiv ajutor pentru transferul de date și poate primi îndrumări despre cum să facă noul Mac să funcționeze așa cum își dorește. .
  • AppleCare+ pentru Mac oferă asistență tehnică expertă și acoperire hardware suplimentară de la Apple, inclusiv incidente nelimitate de protecție împotriva daunelor accidentale, fiecare supus unei taxe de serviciu.
  1. Rezultatele sunt comparate cu sistemele iMac de 27 de inchi, bazate pe Intel Core i9 cu 10 nuclee, de 3,6 GHz, cu grafică Radeon Pro 5700 XT cu 16 GB de GDDR6, 128 GB de RAM și 8 TB SSD.
  2. Rezultatele sunt comparate cu sistemele Mac Studio din generația anterioară cu Apple M1 Ultra, un procesor cu 20 de nuclee, un GPU cu 64 de nuclee, 128 GB de RAM și 8 TB SSD.
  3. Rezultatele sunt comparate cu sistemele Mac Pro din generația anterioară de 2,5 GHz cu 28 de nuclee Intel Xeon W, cu grafică Radeon Pro W6900X cu 32 GB de GDDR6, configurate cu Afterburner, 384 GB de RAM și 4 TB SSD.
  4. Rezultatele sunt comparate cu sistemele Mac Studio din generația anterioară cu Apple M1 Max, un procesor cu 10 nuclee, un GPU cu 32 de nuclee, 64 GB de RAM și 8 TB SSD.
  5. Testarea a fost efectuată de Apple în aprilie și mai 2023 folosind sisteme Mac Pro de preproducție cu Apple M2 Ultra, un procesor cu 24 de nuclee, un GPU cu 76 de nuclee, 192 GB de RAM și 8 TB SSD. A fost testat cu carduri Blackmagic Design DeckLink 8K Pro PCIe, Blackmagic Design Videohub 40×40 12G, cabluri 4K UHD Video BNC și software Softron OnTheAir Video și MovieRecorder. Testele de performanță sunt efectuate folosind sisteme informatice specifice și reflectă performanța aproximativă a Mac Pro.