Alţi doi membri ai clanului sunt în libertate. Eugen Preda s-a externat vineri din spital. Împreună cu Alexandru Udrea, el va apărea luni, în faţa instanţei. În acest moment, la dosar există doar imaginile înregistrate de camerele unuia dintre magazinele din mall. Alte imagini, de pe camerele care supravegheau holurile şi intrarea în complexul comercial au fost ridicate de poliţie, dar nu au fost încă decodate.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri ca cei trei să fie arestaţi preveniv. Produrorii au făcut recurs după ce, săptămâna trecută, judecătoria Sectorului 6 a decis că aceştia vor fi cercetaţi în stare de libertate după bătaia cu forţele de ordine într-un centru comercial.

Instanţa a admis recursul înaintat de procurori după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au decis ca suspecţii să fie cercetaţi în stare de libertate. Andrei Bădulă, Petre Bascu şi Marian Scarlat vor fi în arest pentru 29 de zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 s-a autosesizat cu privire la modul violent în care agenţii BGS au pus capăt incidentului izbucnit în 21 februarie, la Plaza Mall. Mai mult, avocaţii celor din clanul Preda, acuzaţi că au pornit scandalul, au făcut plângere penală împotriva agenţilor de pază.

Andrei Bădulă, Petre Bascu şi Marian Scarlat sunt acuzaţi că au participat, împreună cu Eugen Preda, la altercaţia de la mall-ul din Militari. Acuzaţiile sunt de ultraj contra bunelor moravori şi perturbarea liniştii publice.