MERGEM ÎNAINTE! – interviu cu Alexandru Vlasiu despre situația actuală din PMP Arad

Iun 12th, 2016 | Autor | Categorie: Actualitate, Cultural, Info util, Interviuri, Locale Arad, Politica, Senzational, Vedete

– Aţi pierdut.

– E adevărat. Dar, aşa cum spune titlul unui editorial din ziarul dumneavoastră, poporul a vorbit. Trebuie respectată părerea alegătorilor, chiar dacă nu ne este favorabilă.

13344496_1186677808043825_4835667889722813666_n

– Cine e de vină?

– Cred că, dacă de să vorbim despre vinovaţi, putem să arătăm cu degetul în diverse direcţii, sau putem să ne asumăm această înfrângere. Personal, şi cred că vprbesc cu asentimentul colegilor mei, cerd că vina ne aparţine, ne asumăm acest fapt, şi mergem mai departe. Partidul trebuie reorganizat, e evident, pe criterii de calitate, într-un mod care să ne permită să câştigăm bătăliile viitoare.

– Credeţi că neoprotestanţii, pe care, cel puţin la nivelul candidatului la primărie, vă bazaţi, au trădat?

– Există şi posibilitatea ca o parte a electoratului neoprotestant să se fi răzgândit cu cinci minute înainte de a intra în secţiile de votare, şi cu zece minute după terminarea slujbei de duminică. Dar nu e numai asta. Este tentant să dai vina pe neoprotestanţi pentru această înfrângere, dar nu este o variantă neapărat reală. Vedeţi, eu sunt un om al cifrelor. S-a pornit, înainte de alegeri, cu un liniştitor 7%, şi am făcut 3 virgulă ceva. Scăderea aceasta, care păstrează trendul scăderii naţionale, arată că electoratul este confuz în ceea ce priveşte mesajul doctrinar, confuzie pe care a creat-o alipirea PD-l de PNL. Oamenii nu mai ştiu care e adevărata dreaptă în România, ei sperau să fie PNL, adevărul e altul, dar, cumva, nu am reuşit să exprimăm asta destul de clar. E vorba şi de putere financiară, e vorba şi de faptul că majoritatea membrilor noştri sunt noi în politică, iar experienţa în zona aceasta face mult, mult mai mult decât credeam noi.- asta e. Partidul Mişcarea Populară merge înainte. Am învăţat multe din această campanie electorală, lucruri pe care le vom folosi, cu siguranţă, în toamnă, la parlamentare.

– Domnul Caba va fi „executat”?

Vedeţi, aici începe diferenţierea dintre PMP şi partidele tradiţionale. La ei, după alegeri, urmează epurările. Noi alegem o altă cale. Bineînţeles că suntem dezamăgiţi de scorul duomnului Caba. Cu toate că, sunt sigur, Sami e şi mai dezamăgit. Asta nu înseamnă că ne grăbim să scăpăm de el. Am pierdut ca echipă, dacă am fi câştigat, câştigam ca echipă. Samuel Caba are un loc în Partidul Mişcarea Populară, şi cred că este o achiziţie valoroasă pentru organizaţia noastră.

– Ce veţi face mai departe, ca organizaţie?

– Ne vom reveni. Am pierdut o bătălie, dar lupta continuă. Lupta cu corupţia, cu un stil defectuos de a face politică, lupta cu indiferenţa clasei politice faţă de nevoile cetăţenilor, ale tuturor cetăţenilor, nu ai celor din grupuri de interese. Vom fi nişte observatori atenţi a tot ceea ce se întâmplă, şi ne vom pregăti pentru alegerile care vin. Dorim ca, doctinar, să fim mai vizibili ca fiind alternativa sănătoasă a dreptei.dar vom colabora cu orice formaţiune care pune înainte de coloratura politică, interesele cetăţeanului. Şi vom amenda, pe cât putem, orice derapaj democratic.

– Iar dumneavoastră, domnule Vlasiu?

– Cât despre mine, voi continua să colaborez îndeaproape cu colegii mei, voi pune umărul la reconstruirea organizaţiei municipale a PMP, pe criterii de eficienţă şi transparenţă.

– La toamnă, deputat?

– Vom vedea. Vin luni grele, avem de construit. Dacă partidul va considera că sunt potrivit pentru o nastfel de candidatură şi îmi va da girul, aş putea lua în considerare. Dar vom trăi şi vom vedea.

Sursa: http://criticarad.ro/

Lasa un mesaj