Nu vă grăbiți să plătiți taxele locale pe 2015! Încă nici nu au fost votate în Consiliul Local

Ian 6th, 2015 | Autor | Categorie: Actualitate, Locale Arad

IMG_4562

Arădenii care se grăbesc în fiecare an să-și plătească taxele și impozitele locale trebuie să mai aștepte. Un drum la casieriile Direcției de venituri a Primăriei este inutil până în a doua parte a lunii ianuarie, în caz că nu aveți datorii din anii trecuți, pentru că doar acestea pot fi achitate.

Taxele pe anul 2015 nu au fost votate încă de Consiliul Local, prin urmare nici nu pot fi încasate. Proiectul se află încă afișat pentru transparență publică.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, a declarat că cel mai probabil de luni, 19 ianuarie, arădenii buni platnici vor putea să se prezinte la ghișee.

Vestea bună pentru arădeni este că taxele și impozitele locale vor rămâne la același nivel ca anul trecut. Astfel, se va plăti un impozit pe clădiri cuprins între 63 şi 935 de lei, în funcţie de suprafaţă, materialele din care sunt construite şi de zona în care se află. Pentru terenuri intravilane, impozitul va fi cuprins între 2100 şi 9063 de lei pe hectar, în funcţie de zonă. Pentru motociclete şi maşini, taxele locale variază între 9 lei şi 290 de lei, în funcţie de capacitatea cilindrică.

Există facilități pentru plata impozitului pe clădiri şi terenuri pentru persoanele fizice, care au existat și în anii precedenți, dar sunt foarte puțin cunoscute.

De exemplu, pensionarii pot plăti jumătate din suma datorată. Asta în condițiile în care este vorba de soț și soție pensionari cu venit mai mic de 350 de lei de persoană, iar suprafaţa construită a imobilului este sub 70 de metri pătrați. Condiții suplimentare: să nu aibă datorii la bugetul local și nici alte proprietăți.

Se acordă reduceri și scutiri de la plata dărilor și persoanelor defavorizate, care au venituri foarte mici.

Cei are investesc în reabilitarea termică a clădirilor sau refacerea fațadelor pot beneficia, de asemenea, de reduceri și scutiri chiar și șapte ani la rând.

Lasa un mesaj