Pictorul arădean Giotto Doichiță a expus la galeriile pragheze
Aug 9th, 2014 | Autor | Categorie: Cultural, International

Primul proiect comun între Municipiul Arad și Primăria Praga 5 s-a desfășurat pe data de 4 august 2014, moment în care a avut loc vernisajul expoziției unui pictor arădean. Giotto Doichiță este artistul care a fost prezent la Praga pentru a expune la galeriile din sectorul 5, expoziție care va putea fi admirată până pe data de 29 august.

Vernisajul expoziției s-a bucurat de o prezență selectă, printre cei care au dorit să admire expoziția “Geometrie lirică” numărându-se Bogdan Neagu – Ambasada României în Republica Cehă, Veronica Miclea –Institutul Cultural Român din Praga, Nicolae Dedulea – Asociaţia Românilor din Republica Cehă, Petru Lahnit – prim viceprimarul Praga 5, precum și alți pasionați de artă.
Pictorul Giotto Doichiță s-a arătat onorat că startul colaborării între municipalitatea arădeană și Praga 5 include o acțiune culturală și a ținut să mulțumească gazdelor pentru oportunitatea oferită de a expune la galeriile pragheze. Seria de lucrări expuse, după cum afirmă autorul, se formează la confluenţa a doua limbaje: cel al picturii gestuale și cel al artei populare. Este o pictură în care aceste două formule plastice coexistă completându-se şi sustinându-se reciproc, împrumutandu-şi uneori valorile.
Reprezentanții Primăriei Arad au lansat de asemenea invitația de a continua acest demers și în perioada următoare un pictor din Praga 5 va avea posbilitatea să expună la una dintre galeriile arădene.
Municipiul Arad s-a înfrăţit cu sectorul 5, cel mai mare din Praga (Cehia), parafarea parteneriatului a avut loc în luna iunie 2014, la Praga.

Lasa un mesaj