“As ramane in istorie.” Povestea romancei care participa in echipajul ce va coloniza planeta Marte
Ian 7th, 2014 | Autor | Categorie: Actualitate, Nationale, Stiinta

” Ar fi cel mai frumos mod, prin care mi-as putea incheia viata, as ramane in istorie”. Declaratia uimitoare a fost facuta de singura romanca aleasa sa participe la misiunea istorica “Mars One”, de colonizare a planetei Marte.

Manuela a trecut in etapa a doua de selectie si este dispusa sa isi lase familia ca sa plece in calatoria cu bilet doar dus. Temerara a fost aleasa dintre 200.000 de doritori inscrisi. Chiar daca stie ca nu mai exista cale de intoarcere, acest lucru nu o inspaimanta.

Manuela Kapiliotou are 43 de ani si locuieste de 20 de ani in Cipru. Lucreaza in industria farmaceutica si studiaza chimie analitica la o universitate din Anglia. Din copilarie viseaza sa exploreze o alta planeta iar acum pare dispusa sa-si ia ramas bun de la cei doi fii ai sai, de 16 si 19 ani, pentru a-si indeplini visul:

Manuela Kapiliotou

“Eu nu le-as spune nu daca ei ar avea un vis si ar vrea sa-l urmeze .Vreau sa fac ceva care sa ramana, sa dureze, sa intre in istorie. Printre primii oameni care au calcat pe Marte… gandeste-te, sa mergi pe alta planeta, sa calatoresti, sa ramai, sa traiesti pana la sfarsitul vietii.

Dupa 54 de ani, mi-am trait viata pe Pamant.”

Daca va trece si de urmatoarea etapa, Manuela va participa la antrenamente timp de 7 ani si totul va fi filmat pentru un reality – show. Din televizare, organizatorii spera sa stranga 6 miliarde de dolari pentru proiectul pus la cale de un om de afaceri olandez.

Proiectul Mars One prevede ca in 2018 sa fie trimis intii un robot, pentru a stabili unde va fi amplasata colonia. Apoi, primul echipaj uman va fi format din doi barbati si doua femei. Cei 4 ar urma sa plece in 2022, iar calatoria va dura un an. Un alt echipaj ar fi trimis peste alti 2 ani. Astfel ca intr-un final din 1058 doar 8 sunt cu adevarat finalisti.

SURSA: http://stirileprotv.ro

Lasa un mesaj