Procedura achizitie tramvaie

Iul 13th, 2013 | Autor | Categorie: Economie, Locale Arad

În data de 1 iulie 2013 ora 12 a avut loc, în prezența ofertanților, sedința de deschidere a ofertelor depuse în prima etapă a procedurii de achiziție tramvaie noi, pe care municipiul Arad o derulează cu asistența și finanțarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare ( BERD).
Procedura de achiziție internațională în două etape se desfășoară în conformitate cu Politicile și Regulile BERD privind achizițiile, cu asistența permanentă a unui consultant extern.
Prima etapă a procedurii de achiziție vizează ofertele tehnice, fără nici un fel de informații financiare. Evaluarea ofertelor tehnice s-a desfășurat în perioada 1-3 iulie 2013. În cadrul evaluării s-a verificat conformitatea administrativă a ofertelor, îndeplinirea cerințelor de calificare și îndeplinirea cerințelor tehnice. Conform procedurilor BERD, urmează organizarea unei ședințe cu ofertanții, premergătoare depunerii ofertelor finale.
Raportul de evaluare a ofertelor primite în cadrul primei etape se va transmite către BERD pentru avizare, urmand ca după aprobarea acestuia ofertanții să fie invitați la depunerea ofertelor financiare. Etapa a II-a urmează aceaiași pași de evaluare și aprobare de către BERD și se va finaliza cu semnarea contactului.
Reamintim că procedura de achiziţie a 6 tramvaie moderne face parte din proiectul de modernizare a transportului urban derulat de Municipiul Arad cu finanțare de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).
Pentru asigurarea accesului la cele mai bune practici privind implementarea proiectelor şi realizare a achiziţiilor publice în conformitate cu Politicile şi Regulile de Achiziţii ale BERD precum şi în vederea consilierii pe probleme tehnice, Municipiul Arad beneficiază de sprijinul unui consultant extern, consorţiul iC consulenten Ziviltechniker GmbH – Technoma Consulting / Marketing GmbH (Austria).
Consultantul austriac, în colaborare cu reprezentanții Municipiului Arad și ai CTP Arad, a elaborat documentaţia de licitaţie internațională conform standardelor BERD și oferă consiliere tehnică și asistență pe toată să perioada de evaluare a ofertelor şi de implementare a contractului de proiectare, producere, livrare, punerea în funcţiune a tramvaielor.

Lasa un mesaj