Bugetul Local

Iun 29th, 2013 | Autor | Categorie: Economie, Locale Arad

Bani pentru plata utilităţilor la şcoli, execuţia pistelor de biciclete pe Faleza Mureşului şi realizarea primei parcări subterane din Arad

Alocarea fondurilor a fost posibilă în urma rectificării bugetului general al Municipiului Arad pentru anul 2013, proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei publice extraordinare, Consiliului Local al Municipiului Arad, de vineri, 28 iunie 2013.
Primarul Gheorghe Falcă a mulţumit consilierilor prezenţi la şedinţă pentru voturile date şi a adăugat : ‘’Prin această rectificare, administraţia a intervenit cu alocare de fonduri la unitățile de învățământ. Este vorba de suma de 541 mii lei la cheltuielile privind functionarea unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar de stat, având în vedere necesitatea asigurãrii contravalorii facturilor de utilitãti pânã la finalul anului scolar 2012-2013. Am avut de ales între a aștepta fondurile de la Guvern sau a aloca de la noi, mai ales că nici acum nu am primit răspuns de la Guvern referitor la clădirea Scolii Generale « Mihai Eminescu » din municipiu. Tot astăzi am alocat primii bani pentru execuția pistei de biciclete pe Faleza Mureșului, 500 mii lei pentru primul tronson între Podul Micălaca și Podul Traian. De asemenea, precizez că ADR a aprobat finanțarea proiectul care cuprinde 77 km de reţea urbană de piste de biciclete. Foarte important este faptul că am aprobat realizarea Studiului de fundamentare a deciziei de concesionare şi a documentatie de atribuire a contractului de concesiune de lucrãri publice pentru amenajarea parcarii subterane în Piaţa A. Iancu din municipiul Arad. Este primul mare proiect de parcare din Arad, o parcare subterană. Există legea parteneriatului public privat, dar încă nu a fost folosită. Vom realiza documentaţia pentru selectarea unui partener care să realizeze investitia şi apoi o va administra, urmând ca municipalitatea să încaseze o redevenţă’’, a mai precizat primarul municipiului.

Lasa un mesaj