Claudia Boghicevici critica reinstaurarea pensiilor de lux

Feb 8th, 2013 | Autor | Categorie: Actualitate, Locale Arad, Politica
Claudia Boghicevici critica reinstaurarea pensiilor de lux

ARAD.Deputatul Claudia Boghicevici critică măsurile antisociale luate de Guvernul Ponta. În timp ce unele clase privilegiate vor primi noi privilegii, foarte mulţi pensionari sunt ignoraţi de USL.
„Din păcate, sloganul electoral al USL, «să se facă dreptate», nu se confirmă decât parţial, deoarece această «dreptate» se aplică doar categoriilor privilegiate. Acum, USL forţează reinstituirea pensiilor de lux, în timp ce peste 600.000 de pensionari cu pensie minimă garantată, în cuantum de 350 de lei, nu vor primi niciun leu în plus. PDL a avut un amendament, prin care să se indexeze aceste pensii cu 5%, amnedament ignorat total de majoritatea parlamentară”, a detaliat Claudia Boghicevici.

Pentru a încerca să justifice măsura reinstituirii pensiilor de lux, Guvernul Ponta invocă un raport al instituţiei Avocatul Poporului, care raport susţine că eliminarea pensiilor speciale a fost ilegală şi anti-constituţională. Dar, conform atribuţiilor, Avocatul Poporului nu se ocupa cu verificarea constituţionalității măsurilor guvernamentale. Iar Avocatul Poporului nu trebuie să devină un avocat al privilegiaţilor. Mult mai normal al fi fost ca această instituţie să fie într-adevăr a poporului şi să atragă atenţia Guvernului la soarta celor care trăiesc din pensia minimă ce rămâne neindexată.

În concluzie, Guvernul Ponta cântăreşte iarăşi cu două măsuri diferite şi măreşte prăpastia dintre categoriile de pensionari: reinstituie pensiile de lux şi îi ignoră complet pe cei 600.000 de pensionari care au acum pensie minimă de 350 de lei.

Sursa: http://www.aradon.ro

Lasa un mesaj