Vom putea construi gradini pe acoperisurile si fatadele cladirilor, printr-un nou program

Iun 8th, 2011 | Autor | Categorie: Ecologie

Ministerul Mediului si Padurilor lucreaza la un program care sa permita construirea de gradini verzi pe acoperisurile si fatadele cladirilor, a anuntat, marti, ministrul de resort, Laszlo Borbely, scrie realitatea.net.
Demnitarul a precizat ca programul, care s-ar putea numi “Acoperisuri verzi”, exista si n strainatate.
Declaratiile au fost facute la evenimentul “Investitii verzi n infrastructura de mediu a Romaniei”, organizat de Programul Operational Sectorial (POS) de Mediu pentru a marca Ziua Mondiala a Mediului.
Cu acelasi prilej, Borbely a afirmat ca unul dintre programele de succes ale institutiei pe care o conduce este Casa Verde, pentru care “n 2010 s-au depus 18.000 de dosare, iar anul acesta, numai n primele cinci zile de la lansarea editiei din 2011, au fost depuse 5.000″.
“Acest lucru nseamna ca populatia a nteles ca statul ofera sprijin si se fac investitii pentru mediu si pentru viitor. Un alt program de succes este si Rabla care nseamna scoaterea pe margine a acelor masini foarte poluante. Nu putem renunta la taxa auto, pentru ca aceasta nseamna asigurarea financiara a acestor vouchere. Si pistele de biciclisti reprezinta o actiune de impact, acest program oferind posibilitatea de a ne deplasa n siguranta pe piste ce nu nseamna numai niste dungi pe trotuare”, a mai spus ministrul.
Citeste mai mult pe realitatea.net

Tags: , ,

Lasa un mesaj