Premierul Emil Boc a declarat miercuri, la postul public de radio, că reorganizarea administrativ-teritorială este o cale de eliminare a corupţiei. VEZI DECLARAŢIILE PREMIERULUI.
Declaraţiile premierului la RRA:
Referitor la afirmaţiile preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor: Dialogul este singura cale normală de aputea rezolva problemele comune pe care le avem.
Reorganizarea este un proiect politic, al PDL. Noi am deschis dialogul cu partenerii de coaliţie pentru a le explica avantajele acestui model pe care îl propunem. Politicienii pierd prin acest proiect. Trebuie să ne detaşăm de interesul mărunt politic pe care partidele îl au. Administraţiile locale vor primi mai multă putere de decizie. Noi credem că avem argumente solide pentru susţinerea proiectului nostru.
Cezar Preda nu mai este membru al BPN în PDL şi n-a participat la discuţii. Decizia politică a fost luată prin vot în BPN pentru susţinerea procesului de reorganizare teritorială. Este un parteneriat cum a existat şi până acum între Guvern, preşedinte şi PDL.
Criza nu s-a sfârşit. Sunt tot mai multe semne cu privire la pericolul revenirii. România are nevoie de maximă prudenţă şi vigilenţă. Eu fac apel la maximă prudenţă în interesul acestei ţări, să nu mai cădem în patima populismului. Fac apel la toţi politicenii să se gândească la aceste lucruri.
Alianţa socialistă (n.r. USL) propune să nu ne atingem de baronii lor, propun amânare până în 2016 şi încă o structură administrativă peste judeţe, adică noi consilii regionale, personal, birocraţie mai multă.
Propunerea pentru denumirea judeţelor: anul viitor în iunie vor avea loc pentru Consiliul Judeţean nou creat, acesta va stabili denumirea judeţului, iar noi o vom valida la Bucureşti.
Serviciile pentru cetăţean vor fi mai aproape de el. Avem exemplul de la buletine. Clujul face buletinele pentru 20 de comune mai apropiate de municipiu. În ţara asta trebuie să circule hârtiile, nu oamenii. Nu se vor schimba actele a doua zi, ci vor merge până le expiră valabilitatea.
România nu are niciun program mai mare de 5 miliarde de euro. Dacă am fi pe judeţe mari, unul singur ar putea atrage până la 3 miliarde de euro.
Judeţele noastre au dimensiuni mici şi nu pot contracta bani direct de la UE. Dacă le facem mari, vor putea să meargă să ceară bani de la UE. Judeţul mare trebuie să stabilească prioritatea.
Reorganizarea administrativ-teritorială este o cale de eliminare a corupţiei.
Sursa: www.mediafax.ro
Noutati
-
Cata prostie incape intr-un papuc? | 11 Jan 2009
-
Aproximativ 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne pe 30 noiembrie | 28 Nov 2008
-
ANM: Informare meteo de ninsori, intensificãri ale vântului și polei, valabilă până miercuri la prânz | 19 Jan 2021
-
Societatea Naţională de Medicina Familiei trage un semnal de alarmă asupra posibilității creșterii numărului infecțiilor respiratorii și al cazurilor de gripă | 19 Jan 2021
-
Două bilete de avion la preţ de unul. Campanie Blue Air de Ziua Îndrăgostiților | 19 Jan 2021
-
Andrei Baciu, vicepreședintele Comisiei de Vaccinare: Dozele lipsă din această săptămână vor fi compensate, se va continua ritmul săptămânal de livrare | 19 Jan 2021
-
Studenţii solicită creşterea fondului de burse şi a subvenţiei pentru cămine şi cantine | 19 Jan 2021
-
Preşedintele Iohannis vizitează centrele de vaccinare de la Romexpo | 19 Jan 2021