Ploi torenţiale, vânt puternic şi grindină în aproape toată ţara. Vezi prognoza meteo

Actualitate

Meteorologii informează că începând de duminică noapte, timp de 24 de ore, în aproape toate zonele ţării vor fi ploi torenţale, grindină şi vânt puternic, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, începând din vestul ţării.

Ploi torenţiale, vânt puternic şi grindină în aproape toată ţara. Vezi prognoza meteo (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit ANM, avertizarea este valabila in intervalul 16 mai, ora 00, si 17 mai, ora 00.

In acdeasta perioada, “vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului care pot lua aspect de vijelie si, izolat, grindina“.

Zonele vizate sunt Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, nordul Moldovei si vestul Olteniei. In jumatatea de sud a Moldovei, Muntenia si estul Olteniei astfel de manifestari se vor semnala cu precadere in seara zilei de luni si noaptea de luni spre marti. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 20 – 25 l/mp.

Astazi asteptam vreme calda. In estul tarii si pe la munte e posibil sa cada 2-3 averse, iar maximele urca pana la 28 de
grade.

Luni, instabilitatea cuprinde aproape toata tara. Vorbim despre averse insotite de fenomene electrice, vant nervos si conditii de grindina. Doar sud-estul ramane cu timpul frumos.

Marti, vremea se raceste si aversele vor uda sudul, sud-estul,
centrul tarii si regiunile montane.

Pentru miercuri se anunta cateva reprize de ploaie dupa-amiaza, in zonele de deal si munte, vreme frumoasa in  rest. Se incalzeste: maximele ajung in intervalul 18-26 de grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.