Percheziţii în Braşov: 48 de persoane cercetate pentru că au obţinut ilegal credite bancare

Mai 20th, 2011 | Autor | Categorie: Actualitate, Nationale, Social

Aproape 50 de persoane acuzate că în 2010 au obţinut ilegal credite bancare în valoare de peste un milion de lei de la două unităţi bancare din Braşov au fost arestate preventiv, în cadrul anchetei fiind derulate zece percheziţii domiciliare, informează, vineri, DIICOT.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov cercetează 48 de persoane specializate în fraude bancare.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada 20 mai – 28 octombrie 2010, liderii grupului infracţional organizat – Constantin Lupu, Ştefan Cheţea, Viorel Săvulescu, Costică Onicel, Constantin Hanganu, Sorin Popa şi Luminiţa Urdea – împreună cu alţi membri ai grupării, au recrutat mai multe persoane, prin intermediul cărora au solicitat şi obţinut 38 de credite, în valoare totală de peste un milion de lei de la două unităţi bancare din judeţul Braşov.
Creditele au fost obţinute după ce au fost obţinute documente false (adeverinţă de salariu, contract individual de muncă sau carte de muncă, fişă fiscală şi facturi de utilităţi) , din care a rezultat necorespunzător realităţii că debitorii sunt angajaţi la societăţi comerciale din Braşov.
Procurorii DIICOT au efectuat zece percheziţii domiciliare pe raza judeţului Braşov şi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional şi complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
La propunerea procurorilor, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru 29 de zile.
Cercetările au fost efectuate împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Braşov şi IPJ Braşov.
Sursa: Mediafax

Tags: , ,

Lasa un mesaj