ANCOM: Viteza minima pe internet va fi cerinta contractuala din 2012

Nationale

Romanii utilizatori de internet vor avea din ce in ce mai putine ocazii sa faca reclamatii. Asta, desigur, daca le dam crezare inspectorilor de la Agentia pentru Reglementare in Comunicatii.

Acestia vor sa ii oblige pe furnizorii de net sa ofere o viteza minima de navigare in spatiul virtual. In plus, contractele ii vor sili sa remedieze in timp record toate deranjamentele din retea.

Un roman s-a trezit ca trebuie sa plateasca pentru internet desi nu beneficiaza de acest serviciu. Abia dupa ce a sesizat Agentia pentru Reglementare in Comunicatii, omul a scapat de probleme.

Pentru a pune punct acestor abuzuri, autoritatile ii obliga pe operatori sa isi anunte clientii prin contract din ce zi pot beneficia de internet si la ce viteza.

De altfel, viteza anuntata in prezent de operatori, de 100 megabiti pe secunda, este una maxima. Cand insa numarul de utilizatori este foarte mare, poate scadea pana la 10 megabiti pe secunda. Noile reglementari obliga operatorii sa declare in contract al doilea parametru. Adica viteza minima.

Regulamentul va intra in vigoare din 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.