Acestia au admis cererea procurorilor in acest sens, dupa un proces care a inceput la ora 1.00 dimineata si a durat mai bine de cinci ore.

  • Alaturi de Becali au mai fost arestati Catalin Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu si Dumitru Beciu. Instanta a dispus ca toti cei cinci sa stea in arest 29 de zile.

In cazul lui Marius Petrinel Geavela, instanta a decis sa nu ia masura arestarii preventive, interzicandu-i insa acestuia sa paraseasca tara.

Avocatii celor arestati au declarat pe loc recurs.

Finantatorul Stelei este acuzat de lipsire de libertate. Ar fi comandat, sustin ei, sechestrarea si intimidarea unor barbati care i-ar fi furat o limuzina.

Omul de afaceri neaga totul cu vehementa. Cinci apropiati, printre care si garda lui, Catalin Zmarandescu, sunt in aceeasi situatie.

Incatusat si flancat de ofiterii de la trupele speciale, Becali a fost urcat joi seara intr-una din masinile de la S.P.I.R. si adus, in jurul orei 21:00, de la Politia Capitalei, la Judecatoria Sectorului 1.

Procesul a inceput insa patru ore mai tarziu. Pana atunci, avocatii au studiat dosarele. Unul dintre aparatori sustine ca la dosar exista interceptari telefonice si imagini surprinse de o camera de supraveghere amplasata pe strada unde cei trei indivizi acuzati ca ar fi furat limuzina ar fi fost inhatati de bodyguarzii finantatorului Stelei. Practic, instanta a trebuit sa decida daca Becali prezinta un risc pentru societate sau poate fi cercetat in stare de libertate.

Tensiune in sala de judecata, tensiune si afara. In fata Judecatoriei Sectorului 1, acolo unde a fost dus Gigi Becali, s-au strans aproximativ 250 de persoane care au scandat in favoarea acestuia. In imbulzeala, a izbucnit un incident violent intre simpatizantii miliardarului si jurnalisti.

De la o ora la alta, randurile simpatizantilor lui Becali s-au ingrosat. In multime si-au facut aparitia fostul antrenor al Stelei, Cosmin Olaroiu, si deputatul Madalin Voicu.

Pe de alta parte, lucrurile s-au miscat cu repeziciune in dosar. Totul a inceput joi, la ora 07:00, cand anchetatorii si-au facut aparitia la vila din Pipera a finantatorului Stelei.

Politistii de la Interventii Speciale, unii dintre ei cu cagule pe figura, au descins la usa miliardarului. Aveau in buzunar doua documente interesante: un mandat de perchezitie si unul de aducere, ambele emise pe numele Becali. Acesta apare intr-un dosar recent, in care este acuzat, nici mai mult nici mai putin, de lipsire de libertate.

Din spatele portilor inalte, Becali a acuzat politia de abuz. In cele din urma, anchetatorii au fost lasati sa intre pe proprietate. Nu au facut un secret din faptul ca au cautat documente si casete video, pe care s-ar afla declaratiile a trei persoane, care ar fi furat acum doua luni una dintre masinile finantatorului Stelei.

Chiar in ziua in care au furat limizina Mercedes, suspectii au si inapoiat-o. Ca sa nu mai faca pe viitor asa ceva, cei trei ar fi fost obligati de bodyguarzii lui Becali sa dea declaratii in scris ca au luat masina, cu precizarea ca nu mai pun in veci mana pe lucrurile altora.

Previzibil, invalmaseala de la vila miliardarului nu avea cum sa treca neobservata. Vecinii s-au strans ca la meci si au sarit in apararea lui Becali. Unii chiar au protestat vehement. Cand perchezitia a luat sfarsit, Becali s-a conformat cererii anchetatorilor si s-a indreptat spre Politia Capitalei, la volanul masinii sale.

Coloana de masini s-a miscat cu viteza melcului pe soseaua Pipera, aproape blocata. Moment prielnic pentru soferi sa-si manifeste solidaritatea cu Becali.

Gigi Becali a ajuns dupa aproximativ o jumatate de ora la audieri. Ca sa-i fie ziua proasta pana la capat, a facut si pana. In cladire erau deja si bodyguarzii sai implicati in incidentele din ianuarie.

Cele trei persoane acuzate de miliardar ca i-au furat masina nu sunt cercetate in dosar, ele figurand doar ca victime.