Interviu cu poeta Natalia Micalona

Feb 23rd, 2009 | Autor | Categorie: Interviuri

Glasul Inimii

poze0104natalia-micalonaCOM24 Pentru început vă rugăm să ne spuneţi câteva lucruri despre dumneavoastră

Numele meu este Natalia Micalona, am 21 de ani, sunt studentă în anul II la Facultatea de Psihologie din Arad şi sunt pasionată de poezie de mică. Am început să scriu pentru prima oară în anul 2000, ca fiecare debutant, bineînţeles că am avut şi poezii mai stângace, însă am reuşit cu timpul să pun pe hârtie ideile mele lăuntrice sentimentale.

COM24 Cum a apărut acest volum de versuri întitulat Glasul inimii” şi care este scopul apariţiei lui?

În 2005 a ieşit primul volum care l-am făcut mai mult pentru mine şi pentru cei cunoscuţi ai mei, fiind mai mult un jurnal de versuri, iar în prezent a văzut lumina tiparului noul volum de versuri intitulat generic „Glasul inimii” fiind un rezumat al cugetărilor mele poetice ai ultimilor cinci ani.

COM24 Volumul de versuri „Glasul Inimii” este cu siguraţă un volum închinat unor stări sufleteşti al fiecărei persoană în parte însă ca sistematizare, spune-ne câte poezii cuprinde volumul acesta?

Volumul de faţă curinde 94 de poezii cu rimă împerechiată.

COM24 Ce tematică abordezi în acest volum de versuri?

Ca tematică pot spune că abordez sentimentul iubirii, dragostea, natura şi nu în ultimul rând tematica religioasă.

COM24 Cărui public îi se adresează volumul „Glasul Inimii”?

Volumul de versuri „Glasul inimii” se adresează tuturor categoriilor de vârstă în care mai există acel sâmbure al dragostei inocente şi sincere. Acest volum reprezintă o lecţie de dragoste pentru inimile ce au obosit să mai iubească.

COM24 Orice lucru frumos apare în urma unor jertfe. Cine te-a sprijinit în apariţia volumului de faţă?

În anul 2002 când am fost o sămânţă neplantală, l-am cunoscut pe cel care mi-a devenit prieten, îndrumător, profesor şi părinte spiritual, susţinându-mă moral în apariţia volumului de faţă.

COM24 Poţi să ne spui când va avea loc lansarea acestui volum?

Lansarea cărţii va avea loc pe data de 10 martie a.c. în cadrul Facultăţii de Psihologie şi profit de această ocazie pentru a vă invita să luaţi parte la împlinirea visului meu.

COM24 Cu siguranţă apariţia acestui volum „Glasul Inimii”, volum de versuri se datorează unor persoane care au contribuit la apariţia lui. Cui crezi că ar trebui să mulţumesti pentru această apariţie?

Mulţumesc în primul rând părintelui Emil Roman pentru că mi-a insuflat acest dor al poeziei şi domnului Marius pentru sprijinul financiar care a adus la apariţia acestui volum de versuri.

COM 24 Ce proiecte de viitor îţi propui în legătură cu activitatea ta pe acest plan cultural?

Am în proiect un volum de proză care va veni în completarea acestui volum de poezii.

COM24 Natalia Micalona îţi mulţumim pentru interviul acordat şi îţi dorim succes în toată activitatea ta de acum înainte!

Lasa un mesaj